lørdag 3. april 2010

Isola del Giglio - akritektur og byggeskikkSer du byen?
(den helt på toppen)

Mange gamle italienske byer er nesten kamuflert. Denne byen på bildet overfra er på øyen Isola del Giglio. Byen er laget i samme materiale som mijøet rundt, som på bildet er stein. Rundt hele byen ble det bygget en høy mur, for å holde inntrengere ute. Nå er denne nydelige byen mer et sommerparadis. Byen er koslig, og gatene er små og trange.

Byen er sjarmerende, og nesten som et trappeslott. Tynne trapper og smale ganger finnes over alt. I Italia er husene mye mindre enn i Norge, og arealene mye bedre utnyttet.

Det er mange små detaljer og utsmykkinger på husenes fasade.


Rett utenfor bymuren lå dette huset. Beklager dårlig foto. Uansett, dette er et moderne hus, bygget med hensyn til de andre byggene rundt. Materialene er de samme.

Selv om det er mange små bysamfunn i Italia som er innenfor bymurer, er det også nyere hus. Her er et eksempel fra havnen på Isola del Giglio.2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Det har vært spennende å følge med på din Italiareise på bloggen din.Flott at du på denne måten kan dele dine opplevelser med oss.Du har virkelig brukt tiden godt og fått med deg utrolig mye.

    SvarSlett